Search
  • Amy

#traveltime: Patru hoteluri de patru stele care primesc tichete de vacanță

Updated: May 13, 2019

Înainte nu îmi păsa atât de mult cum arată camera de hotel, pensiune sau hostel în care stau. Tot ce conta era să fie cât mai ieftină și să aibă pat de dormit.

Cu trecerea timpului, îmi dau seama tot mai mult de ce unii oameni preferă să se cazeze într-un loc mai scump, doar de dragul confortului; este vorba de cum te simți când pleci în concediu, fie el și de o noapte, și de ce îți transmite camera în care stai.

Ok, vorbim aici de România și nu de alte țări, fiindcă poate acolo modul în care percepem cazările sunt diferite (spre exemplu, unii caută hosteluri pentru a avea o experiență completă și pentru a-și face prieteni).

În România, foarte mulți din cei care dețin hoteluri nu înțeleg exact acest termen, ajungând astfel ca unele hoteluri de 3 stele să arate mai bine ca unele de 4 sau 5 stele. De ce se întâmplă asta? Am analizat un pic situația și am constat că acele hoteluri de 4 stele care nu îndeplinesc aceste condiții ori sunt vechi și lipsite de renovare ori patronii sunt nepăsători atunci când vine vorba să satisfacă așteptările clienților.Ce înseamnă stele și margarete?


Stelele sunt acordate hotelurilor și unelor pensiuni, pe când margaretele se acordă hostelurilor, pensiunilor, vilelor și cabanelor. În funcție de câte stele primește un hotel, acesta trebuie să îndeplinească diferite condiții. Spre exemplu, un hotel de 1 stea va avea camere cu baie, televizor, masă și scaune, prosoape de baie și loțiuni (șampon, săpun). În schimb, un hotel de 4 stele trebuie să conțină pe lânge cele menționate la 1 stea: minibar, restaurant, mic dejun inclus în preț, roomservice, recepție deschisă minim 18 ore, halat și papuci de baie și un fotoliu sau canapea lângă pat.

De multe ori, hotelurile vechi care au primit prea multe stele, sunt dezavantajate din punct de vedere al cazării, întrucât alte hoteluri noi cu tot atâtea stele pot avea servicii de zece ori mai bune.

Astfel, astăzi am să scriu un top 4 cazări de 4 stele cu povești personale, unde puteți merge cu tichete de vacanță.


1. Hotel Palace, Băile Govora


De când am început să lucrez ca învățătoare, am weekend-uri în care tot ce vreau este să evadez departe de agitație și să stau în liniște. Prima dată când am auzit de Băile Govora, am zis uau, cât de tare! Un loc despre care nu știu nimic! Am făcut rezervare pe booking. com, am verificat dacă primesc tichete și am pornit la drum.

Hotelul acesta este situat într-un oraș aflat în destrămare, dacă nu chiar pe jumătate uitat, fantomă. În zonă nu prea ai ce să vizitezi, înafară de parcul frumos de lângă hotel. Ai un singur magazin și nu ai unde să mănânci în centru. Noi am încercat la un restaurant-bar-cârciumă din centru, însă după 15 minute în care am așteptat un meniu, ne-am ridicat și am plecat. Am găsit totuși în vârful unui deal un mic restaurant aflat în renovare, unde avea loc un parastas și i-am cerut chelnerului același meniu ca al celorlalți. Am mâncat destul de bine cu 30 de lei două persoane, însă atmosfera aceea de restaurant părăsit plus parastasul la care am nimerit ne-a făcut să zicem pas pentru a doua oară.

Acum, să revenim la hotel.

Camera în care am stat era superbă, mare, dacă nu chiar uriașă aș spune! M-am simțit ca o prințesă la castel. Ferestre multe și mari, draperii albe semi-transparente, un pat mare, o măsuță superbă de toaletă și un dulap în care era un minibar. Baia era simplă, cu cadă. Aveam halat de baie, papuci și prosoape și un televizor mare. Să te tot întinzi peste tot prin cameră!

Din câte am verificat, nu toate camerele sunt la fel de spațioase, deci dacă rezervați, aveți grijă să nu vă dea o cameră mică.

Hotelul dispune de o piscină aflată la subsol, jacuzzi, saună și mesaj. Aici, însă, a fost problema. Piscina mirosea foarte tare a clor, iar fiindcă era la subsol, locul nu era aerisit bine și prin urmare, am plecat după 5 minute.

Mâncarea a fost delicioasă, însă foarte scumpă. Ni s-a făcut foame seara și am spus să verificăm prețurile. În total, un mini-aperitiv și o porție de cartofi țărănești ne-a costat aproape 50 de lei. Mult, aș zice eu. Micul dejun e inclus în preț și a fost foarte divers, având la desert chiar și nutella (care cică era pentru copii, dar nu am putut rezista).

Sejurul acesta ne-a costat 350 lei/camera/noapte și am plătit cu tichete de vacanță. Atenție, însă, hotelul nu primește tichete decât dacă proprietarul tichetelor este cazat, deci nu puteți să dați tichetele la rude/prieteni.2. Hotel Splendid Mamaia (adults only)


Acesta probabil este cel mai superb hotel de 4 stele la care am fost până acum! Este un hotel nou, care primește numai clienții peste 16 ani și acceptă tichete de vacanță și pe numele altcuiva decât a celui care face cazarea. Prețul pe noapte a fost de 238 lei/camera/2 persoane și include mic dejun, acces la piscină, jacuzzi, saună și dușul emoțional (care e mirific!).

Hotelul nu e prea mare, însă m-am simțit extrem de confortabil, de relaxată și răsfățată. Piscina are vedere la lacul Tăbăcăriei, iar mic dejunul este foarte divers.

Camera este aranjată foarte atent, fiind primul hotel în care am găsit în cameră fierbător de apă, ceai, cafea și un minibar extraplin.

Să aveți grijă totuși, acest hotel primește tichete doar dacă faceți rezervare telefonică și nu direct de pe booking.3. Resort Cheile Grădiștei, Moieciu și Fundata


Nu știu dacă relaxarea și liniștea pe care am simțit-o acolo s-a datorat resortului sau pur și simplu aveam nevoie să fiu acolo, însă acest resort este(aproape) minunat.

Să vorbim de preț mai întâi: am dat în total 500 lei pe două nopți de cazare, două persoane, în care a intrat și prețul piscinei.

Acest resort este împărțit în două: resorul din Moieciu, care este jos, și resortul din Fundata, care se află în vârf de munte. Diferența dintre cele două resortul este prețul, în Fundata prețul unei camere este cu mult mai scump decât în Moieciu. Totuși, recomand să vizitați Fundata și să admirați priveliștea uimitoare.

Așadar, ne-am cazat în Moieciu, acolo unde resortul are multe vile și un hotel. În hotel se află piscina, care se plătește separat de cazare (un punct în minus), 30 de lei pe zi iar restaurantul este o clădire separată la care ajungi mai repede sau mai greu, în funcție de vila în care ești cazat. Noi am stat în Vila Aron, care avea vedere la heleșteu și terenul de fotbal.

Camera a fost mirifică, spațioasă, decorată frumos, cu terasă mare și multe geamuri. Aveam minibar și articole de baie, însă nu am avut papuci și halat, ceea ce mă face să mai adaug un minus acestui resort.

Resortul probabil că nu ar fi fost atât de spectaculos dacă nu s-ar fi situat într-o zonă absolut genială, într-un colțișor în care tronau tradițiile românești, iar priveliștea este incredibilă.

Restaurantul este foarte scump și nu are prea multe opțiuni, însă micul dejun a fost ok, nimic spectaculos. Noi am nimerit fix atunci când avea loc o conferință și erau mulți oameni care primeau prânzul gratis și aproape mâncam pe gratis dacă nu întrebam eu cât costă meniul zilei (personalul nu era prea bine instruit).

Piscina și jacuzzi-ul nu m-au dat peste cap, din punctul meu de vedere nu se merită să dați 30 de lei. Piscina avea apa foarte rece și când le-am atras atenția personalului, mi s-a răspuns că aceasta nu e piscină, ci bazin de înot, cu toate că pe booking este menționată drept piscină. În plus, avea un miros prea puternic de clor și din acest motiv, am stat mai mult pe bancă.

În zonă aveți niște mini-tarabe la oameni în curte de unde puteți cumpăra gogoși, langoși etc, iar un Mega Image se află la intrare în Bran.

Concluzionând, locul acesta mirific m-a făcut să uit pe moment de toate punctele în minus ale acestui resort și sunt sigură că vi se va întâmpla la fel. În a doua seară, cei care erau la conferință au făcut un foc de tabără și au început să cânte, fiind înconjurați de munți. E o amintire tare dragă mie!4. Bali Spa, Cornu de Jos


Dacă vreți să vă relaxați dar să nu mergeți prea departe de București, atunci ar trebui să știți să există câteva resorturi frumoase, printre care Acacia Village, Ferma Club 5*, Domeniul Greaca Resort, Bali Spa, etc. Pe primele trei nu le-am încercat, întrucât la Acacia Village prețul era de 115 euro pe noapte/persoană, iar prețul include trei mese principale pe zi și acces la toate facilitățile resortului, cazare în bungalow etc și primește tichete de vacanță, dar noi nu ne-am permis :)

În schimb, am încercat Bali Spa, un resort la 80 de km de București, în Cornu de Jos, aproape de Câmpina. Acest resort promitea o atmosferă relaxantă, cu mâncare balineză și tratamente indoneziene. Eu am fost fascinată pe loc: adică ajung în Bali dar totuși sunt acasă. Am sunat și am făcut rezervare pentru o noapte: 349 de lei/camera dublă/ noapte. Dacă sunați direct la ei, aveți o reducere de 10% la masaj, ceea ce pe booking nu e menționat și am aflat ulterior. În prețul acesta intră accesul la piscină și micul dejun.

Acum, nu mi-ar plăcea să încep să scriu doar lucruri negative despre acest hotel, fiindcă am avut parte și de momente frumoase.

Hotelul arată genial, cu decor adus din Bali (cel puțin asta spun ei), statuete cu zei și Buddha peste tot, muzică relaxantă și o atmosferă liniștitoare. Ne-au plăcut tratamentele pe care le-am făcut, eu masaj balinez și masaj facial, iar el masaj cu pietre vulcanice, singurul minus aici a fost faptul că a trecut prea repede timpul.

Camera prezintă multe minusuri: patul care scârție, perne vechi, dușul este efectiv o porțiune din baie cu un covor din plastic, nu exită minibar și televizorul e de pe vremea bunicii. Mi-ar fi plăcut să găsesc mai multe elemente din tradiția indoneziană acolo, dar na. Atât s-a putut.

Micul dejun a fost cel care mi-a pus capac și atunci am simțit că am fost păcălită cu un asemenea preț pe cameră. Aveam de ales între cinci feluri pentru mic dejun, extrem de sărăcăcios și fără prea mulțe opțiuni. Într-un final, am ales să îmbin două meniuri și să sper că mă voi sătura. Când am văzut farfuria în față, în început să râd. Aveam o felie de șuncă(una!), doi crenvuști, două ouă și o jumătate de roșie. M-am gând pe moment că poate vor să mă țină la cură de slăbire, apoi am văzut că Flavius a primit o jumătate de omletă și o felie de șuncă și am început din nou să râd. Mai în glumă, mai în serios, pentru a-și păstra clienții, cel care deține hotelul ar face bine să schimbe un pic lucrurile și să ia măsuri. Pe booking promite mic dejun continental, asiatic și românesc. Deja mă gândeam la câte feluri ciude voi încerca aici. Eh, asta e, altă dată poate.

Piscina este mare, frumoasă și numai bună seara, când nu e nimeni. Pentru jacuzzi se plătește separat, acesta aflându-se într-o altă cameră, și se închiriază cu ora, având acces și la saună. Noi nu am încercat fiindcă 100 lei/ora ni s-a părut prea mult pentru un mini-jacuzi.

Aș reveni cu drag aici dacă ar schimba mâncarea (în plus, era foarte scumpă și puțin variată), pentru un masaj balinez și o oră la piscină. Ah, și pentru a-l mai saluta pe fiecare Buddha de la fiecare etaj.Acestea fiind spuse, sper să găsiți hotelul în care să vă simțiți bine! Eu recomand să cheltuiți voucherele în mai multe tranșe și să nu rămâneți la un singur hotel. Gustați din toate hotelurile și spuneți-mi și mie unde se doarme, mănâncă și relaxează bine!

Vă îmbrățișez!

67 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now