Search
  • Amy

#JurnaldeÎnvățătoare: Am gătit mărțișoare

Updated: Feb 26, 2019

Helloo! Bine ai (re)venit pe blog!

Ți-am pregătit o rețetă gustoasă, cu aluat pufos, colorant alimentar, decorațiuni și un pic cam multă distracție! Ești pregătit?

Pentru început, aveți nevoie de 51 de copii, eu am avut copii de clasa I și clasa a IV-a, dar nu contează dacă aveți altceva. Mai aveți nevoie și de doamna învățătoare a clasei a IV-a, ca să gătiți două lucruri diferite în același timp. La cei 51 de copii se adaugă 8-10 kg de făină, apă, 1 kg sare, bol de plastic adânc, forme de prăjituri, lingură de lemn, borcan sau făcăleț, acuarele tempera, pensule, iar pentru felul doi aveți nevoie de foarfecă pentru fiecare copil, carton, lipici și materiale de decor (sclipici, puf, flori de plastic, etc).
Felul întâi

Se pune un copil de clasa I lângă un copil de clasa a IV-a, astfel încât să formeze o echipă.

Se realizează aluatul din făină, apă și sare și se frământă bine de tot. Aveți grijă ca fiecare copil să dea măcar un pumn de făină pe jos -altfel nu putem spune că am trudit- și să fie murdar de făină din cap până în picioare (altfel mâncare nu va avea același gust).Se întinde aluatul, numai după ce doamna învățătoare a adaugat făină acolo unde era prea multă apă și apă acolo unde era prea multă făină. Se întinde bine cu făcălețul, sucitorul, ”ăla de întins” sau cum i se mai spune sau cu borcanul.Formăm forme cu ajutorul formelor de prăjituri, cât mai multe și cât mai diverse. Atenție! Ca aceste forme să fie realizate corect, trebuie ca cel puțin un membru din echipă să greșească o formă, să se supere și să o pună la loc, apoi să întindă din nou aluatul, alfel mâncarea nu are sens să fie dusă la bun sfârșit!
După ce fiecare echipă a realizat forme din aluat, trecem la partea colorată: fiecare trebuie să picteze ceea ce a realizat. Pentru ca această procedură să fie finalizată cu succes, trebuie ca cel puțin jumătate dintre participanți să picteze și cu altceva înafară de pensulă (la alegere: degete, tricou alb, față, păr, masa de lucru etc).La final, mâncarea gata preparată se va pune la uscat la geam, urmând ca această grupă să treacă la felul doi, iar cei ce au făcut felul doi, să realizeze și ei primul fel de mâncare.

ATENȚIE! Important e ca la final, clasa să arate așa:Dacă nu arată așa, înseamnă că bucuria a fost un pic mai mică, iar mâncarea un pic mai sărată! Bineînțeles, înainte să treacă la felul doi, își vor curăța masa, scaunele și mâinile cu care au lucrat! (vor rămâne niște urme de colorant sau tempera, dar se ia imediat ce povestesc acasă ce au făcut azi)

După ce se usucă, mâncarea va fi pusă în punguțe drăguțe pentru 1 Martie cu câte o fundiță din alb și roșu pentru care am plâns cinci minute că nu înțelegem cum se face (înainte de a încerca să realizăm una).Felul doi

Felul doi a fost condus de învățătoarea clasei a IV-a și conține cartoane, lipici, foarfecă și materiale de decor, precum sclipici, carioci, flori etc.

Felul doi se numește ”Semne de carte de mâncat pentru 1 Martie” și este foarte ușor de realizat. Fiecare echipă a scris un mesaj frumos pe semnul de carte, apoi l-a decorat cât mai primăvăratic.

Felul doi conține, de fapt, mai multe feluri de mâncare, ca un fel de aperitiv, însă promit să revin cu detalii, fiindcă nu știu foarte foarte bine rețeta.

Dar vă las cu rezultatul, să vă facă poftă!


Așadar, cu mâncarea gata, proaspătă, clasa în sfârșit curată, putem să așteptăm liniștiți primăvara!


*Mulțumesc dacă mi-ai simțit sarcasmul din text, a fost o zi foarte amuzantă, plină de făină și tempera, sclipici și forme de copt, copii fericiți și mândri de mărțișoarele lor. Spre surprinderea mea, copiii s-au împrietenit repede iar la finalul celor patru ore deja veneau la mine să îmi spună că și-au făcut mulți prieteni azi! Am înțeles că cei de clasa a IV-a i-au învățat multe lucruri utile pe cei de clasa I (sper că le-au spus că școala nu e așa rea pe cât mi s-a părut mie când eram copil și că temele sunt foarte frumoase în clasa a IV-a - nici eu nu mă cred, dar ei).

Sper că v-am făcut poftă de mărțișoare, copilărie, bucurie prin murdăritul cu făină și sper că salivați după mărțișoarele noastre. Vă lăsăm doar să le admirați aici până vine primăvara :p.


Te îmbrățișeeez!

152 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now