Search
  • Amy

Jurnal de Călătorie: Cum să vizitezi GRATIS Doha? cazare, masă și transport

Jurnalul acesta de vacanță va fi mai special. Toți scriu pe blog sau arată în video cât de minunat e să călătorești! Nimeni nu îți spune, însă, cât a costat, cum a ajuns acolo, peste ce greutăți a dat! În jurnalul acesta vreau să-i ajut pe cei care urmează să plece în Doha și Beijing să înțeleagă pașii pentru o călătorie liniștită!
Să începeem!


Salutăăăăări din Doha, un oraș nisipos și extrem de călduros! Ne aflăm în tranzit în drumul nostru spre Beijing, un tranzit care durează 20 de ore.

Dacă tot stăm așa mult pe aici, ne-am gândit să vizităm și acest minunat oraș despre care am auzit foarte multe.

Doha este capitala Qatarului, un stat emirat arab aflat în Sud-Vestul Asiei ce are drept vecini Arabia Saudită și Golful Persic. Cât de safe, nu? Ei bine, călătoria până în Doha a durat 4 ore și 45 de minute, am zburat noaptea, deci nu prea pot să vă povesesc cât de minunați erau norii!

Pot să vă spun, în schimb, faptul că Qatar Airways a fost desemnată cea mai bună companie aeriană pentru a cincia oară la rând, fiind o companie de 5 stele și cea mai apreciată de către oameni... și pe bună dreptate!

Până în Doha am avut parte de o servire demnă de familia regală: am primit perne, pătură, căști și meniul pentru seara aceea. Îți puteai alege între pui, vită și paste, care veneau în aceeași tăviță cu o salată de qinoa, pâine cu unt și ciocolată, un mousse delicios de vanilie și o sticluță cu apă. Puteai să ceri oricând ceva de băut, de la apă la vin sau rom. Am avut propriul televizor cu o gamă variată de filme noi și vechi de toate genurile și din toată lumea, jocuri și muzică.

Vă dați seama: într-un avion, cu mâncare, băutură la discreție, filme, pătură, pernă, căști și luna în stânga, cine să doarmă? M-am simțit răsfățată... și cu adevărat în concendiu!

În Doha ne-a lovit aerul insuportabil al dimineții: 36 de grade și umiditate 79%! Saună!

Am parcurs la pas tot aeroportul imens, am primit viza gratis și am așteptat cuminți să vină autobuzul care să ne ducă la hotel.Am schimbat banii (în aeroport 1 euro înseamnă cam 3,4 qatarieni), am schimbat câteva vorbe cu doamna de la informații, ne-am mirat de cât de ospitalieri și călduroși sunt oamenii și am pornit în cele din urmă spre hotel (am stat aici: https://www.booking.com/hotel/qa/royal-riviera-doha.ro.html?aid=304142;label=review_am;appvl_email=1;rurl=8737772d06a6b6ef;tab=4;type=total&#tab-main și ne-a costat 50 euro/2 persoane).

După un somn bine-meritat, am plecat să vizităm Doha: cald, fiind în deșert, și umiditate în continuare de 79% cu un aer greu de respirat. Puțină lume pe stradă, multe mașini albe și un contrast mare între vremea de afară și gradele din magazine și restaurante (în restaurante cam 20 de grade, afară aproape de 45).

Seara ne-am relaxat la piscina de pe acoperișul hotelului și am privit un cer violet și fără stele.


Admirați cât de uzi eram :d

Cum poți să vezi Doha gratis?

În primul rând, trebuie să îți iei un bilet de avion fără reducere(cei de la biroul de informații mi-au spus minim 800 euro, acum nu știu, poate se schimbă prețul minim) de pe site-ul celor de la Qatar Airways, unde vei avea categoric o escală în Doha. În funcție de numărul de ore de stat în Doha, poți să primești următoarele:

1. Dacă perioada de tranzit este mai mare de 8 ore vei primi cazare, viză și transfer de la/la aeroport. De obicei cazarea include și mic dejun. După ce îți iei biletul, contactează-i pe cei de la Qatar pentru a obține pachetul.

2. Dacă perioada de tranzit este între 5 și 8 ore, atunci aveți gratis un tur prin Doha. Detalii aici: https://www.qatarairways.com/en/offers/doha-city-tour.html


Dacă ai o perioadă scurtă de tranzit, atunci îți recomand să te pierzi un pic prin aeroport, să lucrezi/să vezi filme în zona cu monitoare Apple și acces la internet, să te relaxezi în TV area sau Family area ori poate să dormi în Quit room. Dacă ești musulman, ai chiar și o sală de rugăciuni iar dacă ți-e foarte foame, poți să alegi între food court-uri și restaurante.

Dacă stai puțin dar vrei să te relaxezi, poți alege să mergi la piscină, la spa sau chiar să dormi în hotelul din aeroport (da, cam atât de mare e aeroportul acesta!) sau să faci niște cumpărături în zona cu magazine (muuulte magazine).


Zborul din Doha până în Beijing a fost chiar mai uimitor, întrucât în cele 8 ore de zbor am avut două mese excepțional de bune, o oră gratis de wi-fi în avion, o trusă cu strictul necesar pentru zbor (mască pentru dormit, balsam de buze, dopuri de urechi, periuță și pastă de dinți), televizor cu filme, muzică și jocuri, căști, pătură, pernă și băuturi la discreție.

Păcat că mie mi-a fost un pic cam rău de la atâtea ore de zbor (na, vreau să încerc totul dar am un stomac sensibil) și nu am reușit să mă bucur până la final, însă Flavius a fost mai mult decât încântat

Revin cu următorul articol și vlog despre.... Beijing! Călătorie plăcută vă urez!
99 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now